18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Във Великобритания луднаха по BG пъзел с добавена реалност

Българският пъзел с добавена реалност „Червената шапчица” е на път да превземе английския пазар с множество заинтригувани собственици на книжарници на Острова.

Иновативното творение на нашенците от Duard е преведено на английски, след като се позиционира успешно на родния пазар във версията си на български език.

Като родител самият аз исках да създадем продукт, който да мога с гордост да показвам на собственото си дете”, казва Емил Цветков, един от основателите на Duard. “Щастлив съм, че крайният резултат постигна тази цел и зарадва стотици други българчета до момента.”

LHHR_info-1

Благодарение на нашумяването на Добавената реалност (Augmented reality) покрай приложението Pokemon GO, чуждестранният интерес към нашенския продукт се засили чувствително в последните месеци.

Това е голяма стъпка за нас, която нямаше да можем да направим без българските си поддръжници. Затова, в знак на благодарност към тях, решихме да намалим цената на пъзела за родния пазар с над 30%” – допълва Емил. Така в момента „Червената шапчица” се продава на сайта на компанията за 20 лева вместо досегашните 29. „Смятаме, че за много хора това ще е един напълно достъпен начин за първа среща с добавената реалност”, завършва основателят на Duard.

Пъзелът се състои от 64 елемента и след като бъде нареден, е нужно да се свали смартфон приложението „Червената Шапчица Пъзел с ДР” за Android или „Червената шапчица – пъзел с добавена реалност” за iOS. Погледнат през приложението, пъзелът „оживява” под формата на триизмерна холограма и се превръща в игра.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук