18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Във Facebook: История за Доброто

Имало едно време един обикновен Христо. Обикновен като всички хора, но и пак, като всички тях, по своему с нещо уникален. Та, този обикновен Христо, отглежда обикновено семейство, работи обикновена работа и, както обикновено, и тази година излиза в августовски отпуск, за да заведе семействотo си на почивка. Скачат в обикновената кола и тръгват на обикновено пътешествие из България.

Пътуването минава неусетно, краят наближава, но преди да се приберат, Христо и семейството му решават да се отбият и до морето. Сюжетен обрат! Вместо няколко дни просто да се излежават на слънце, да се потопят в солените води, да обиколят ресторантите и да си тръгнат, те решават в последния си почивен ден да изчистят плажа. Без да чакат някой да ги агитира веднъж годишно по телевизията. Ръкавици, чували… и започват.

Докато чистят, обикновеният Христо разказва на всички една обикновена история – за Доброто, което, веднъж извършено, никога не остава невъзнаградено. Доказателството? Когато, уморени след усилената работа, Христо и семейството му изхвърлят пълните чували и се връщат на плажа, откриват в пясъка… парична награда! Две съвсем истински монети от по две евро! Дали майката Природа ги е оставила там, можем само да гадаем.

Знаем само, че за да преподадеш важен житейски урок на децата си, никога не е излишен и мъничко късмет… Но на първо място трябва сам да бъдеш положителен пример. Както вероятно всички сте се досетили, нашият Христо съвсем не е измислен персонаж, семейството му също е съвсем реално, а случката, която ви разказахме, е от преди няколко дни, на един наш черноморски плаж. И, за да сме наясно накрая – ние съвсем не смятаме нашите герои за обикновени.

Ето и целият пост на Христо Бонин, на който се вижда как децата му позират до шест чувала с боклук:

uspelite.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук