11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Въздушно наблюдение на българо-турската граница, има рискове от имиграционен натиск от Сирия

В ход са засилени мерки за охрана на българо-турската граница. Разгърнати са сили и техника по границата, повишени са въздушното наблюдение и оперативните мерки, отбеляза главният секретар на МВР. По нареждане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев той извърши инспекция на българо-турската граница.

снимка: пресцентър на МВР

Главен комисар Светлозар Лазаров бе придружен от директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Захарин Пенов и заместник-директорът на дирекция „Миграция“ Марияна Маринова.

Главният секретар на МВР уточни, че към момента охраната на държавната граница се осъществява чрез техническо и оперативно оборудване и физическа охрана. Той участва в патрулен полет за въздушно наблюдение, за да се запознае непосредствено с обстановката и осъществяваната дейност от граничните екипи. Действащите мерки, предприети от ГДГП, са въведени и във връзка със ситуацията в Сирия и евентуални рискове от имиграционен натиск оттам.

От началото на годината над 3000 граждани са направили опит да преминат нелегално на територията на страната, 1600 от тях са сирийци. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук