14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Възможностите за вътрешен туризъм ще бъдат представени на туристическа борса „Вашата ваканция“

На 20 и 21 април 2017 г. за 15-ти път в Бургас ще се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“ в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас. Акцентът тази година ще бъде ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма. Новите туристически обекти и маршрути ще бъдат представени в Бургас както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната. Своите маршрути за учебни екскурзии и зелени училища могат да направят и учебните заведения.

Туристическа борса „Вашата ваканция“ се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас. Медийни партньори са вестник „Черноморски фар“, вестник „Фактор“ и сайтовете faragency, zonaBurgas.bg, gramofona.com, chernomorie-bg.com. Партньор на „Вашата ваканция“ са фирми „Хляб и хлебни изделия“ – Бургас, винарна „Four friends”, сладкарска верига „Роза“. Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ град Бургас ще е основен музикален партньор в туристическата борса и ще представи изпълнения на своите солисти и камерен оркестър.

Тази година ще има участници само от България, тъй като акцентът ще бъде поставен върху вътрешния туризъм. Ще бъдат представени туристически обекти, пакети и маршрути от цялата страна – Източна Стара планина, Черноморското крайбрежие, Тракийски район, Ловеч, Любимец. Възможности за отдих и почивка ще представят общини, както и туристически фирми, Българска Фондация Биоразнообразие, Сдружение „Зелена Странджа“. Гражданите и гостите на Бургас могат да получат интересна и разнообразна информация и могат да планират своята почивка в България. Колеж по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас също ще бъде участник в Петнадеста Туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас.

Участниците в борсата ще представят възможности както за масов отдих и туризъм, така също и селски, екологичен, планински, приключенски, тематичен – свързан с културно-историческото наследство, туризъм свързан с езотеричното, религията, виното, традиционната кухня, етнографията и традиционната музика и занаяти.

Министерство на туризма в Република България ще представи на изложбен щанд и тази година информация и рекламни материали за туризъм в България. Слънчев бряг АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Летище Бургас също ще участва със свой щанд в Петнадеста Туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас и ще представи своите продукти и услуги. Сдружение „Зелена Странджа“ ще представи новите възможности за туризъм на територията на планината с щанд и презентация. Колежът по туризъм – Бургас също ще има собствен щанд и ще представи възможностите за обучение на кадри в туризма. Членове на Българска Асоциация на Туристическите Агенции, Българска Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация и Бургаска Регионална Туристическа Камара също ще участват активно в програмата на борсата. Ще бъдат представени също и фирми, предлагащи туристически услуги и продукти. Списание „Туризъм и отдих“ ще отрази най-интересните моменти и участници в изложението в следващите си броеве.

Съпътстващата програма на Туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас ще следва основната идея – промотиране на възможностите за туризъм в България. Акцент ще бъде поставен върху туристическите обекти в Община Бургас с презентация и посещение на остров „Света Анастасия“. Презентации ще направят също общините Стара Загора, Ловеч и Приморско.

В кръглата маса на тема „Кадрите в туризма като фактор за качествени туристически услуги и продукти“ на 20 април 2017 г. ще бъдат обсъдени важни въпроси на учебните заведения и бизнеса, както и ролята на местната и държавна власт. Дискусията се организира от Областна администрация – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук