16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Върнаха частен хотел на НСА, собственици плашат със съд в Страсбург

НСА бе въведена във владение на терен от 2400 кв.м., част от земите на академията в Гребна база – Равда. Близо час ректорът на висшето училище доц. Пенчо Гешев прекара в имота заедно със съдия-изпълнител. Журналисти не бяха допуснати. На въпросния терен днес има построен хотелски комплекс, чийто собственици са главно руснаци и британци.

Руски собственици на апартаменти се заканват, че ще се обърнат към руското консулство у нас ако бъдат принудени да напуснат имотите си Ако въпросът с имотите им не бъде уреден някои от тях ще търсят правата си и в Страсбург.  

След днешния ден собственици на апартаменти в комплекса, ще стига до имотите си след два охранителни пункта. Един на частна фирма, охраняваща комплекса и друг охраняващ терена на НСА. Не стана ясно обаче кога гардовете на спортната академия ще започнат работа.

След огледа на терена, ръководството на Спортната академия „Васил Левски” постави и табела на оградата пред комплекса. До нея остана и тази, върху която червени букви предупреждаваха за частна собственост. Оказа се, че спортните надежди на страната ни, няма как да използват цялата площ, върната от Темида. Ректорът на академията все пак успокои, че басейнът пред комплекса ще може да се използва от спортистите. Символично къпане обаче нямаше.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук