14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Въртележка с погребални агенции подлуди семейството на 16-годишния Костадин

Въртележка с погребални агенции подлуди семейството на 16-годишния Костадин, който загина при катастрофа на пътя Бургас – Созопол при кръстовището за село Атия. Днес станало ясно, че аутопсията на тялото е приключила. От катедра „Съдебна медицина“ съобщили на бащата на загиналото момче, който днес се прибрал от Франция.

Почерненият баща започнал да урежда погребението на детето си, но с удивление установил, че вече дължи 1 300 лева за съхранение на тялото и куп процедури преди траурната церемония, която трябва да се проведе този петък. Оказало се, че близка на семейство потърсила услугите на погребална агенция, оставила и телефон за обратна връзка, но днес след като роднини на семейството опитали връзка с номера, непознат глас им съобщил, че не знае за случая.

„Стана недоразумение. Това стана. Ето, да се обадят на жената, която каза да се вземе камера за съхранение на тялото. Намерете и момчето, което донесе дрехите. Нека да дойдат и да кажат какво е станало“, казаха от погребалната агенция. „Как се взема дете от морга и се казва 1 300 лева, за да освободим тялото“, питат близки на семейството на загиналия Костадин. Те допълват, че само ковчега струвал 800 лева.

„Бяхме с бащата, търсихме погребална агенция, за да се подготви погребението в петък. Не можем сега да вземем, защото искат пари. Избрахме ковчег, подготвихме нещата и в един момент ни попитаха от агенцията, която бяхме избрали – къде е тялото? Ние останахме шокирани. Как къде е?“, каза Христо Бардуков. По думите му, след десетки телефонни разговори се разбрало, че бургаска траурна агенция взела тялото, след молба на въпросната роднина и дори организирала транспорт до Беларус, където и към момента се намира майката на 16-годишния ученик.

„Как детето излезе от моргата“, се пита бащата на Костадин. След скандалната случка, тялото на момчето е предадено от агенцията без да бъдат платени исканите от тях 1 300 лева.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук