16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Въртим педалите смело по алеята зад Летния театър, Крайбрежната става споделена

Активни велосипедисти предлагат обособяването на Алея „Здраве“ в Морската градина. Отсечката трябва да даде алтернатива на Крайбрежната, която създава конфликти между велосипедисти и пешеходци, особено през летните месеци. Алея „Здраве“ трябва да отговаря на нуждите за активен спорт, смятат инициаторите на идеята от Сдружение „SOS ПТП“, които бяха на поредното обществено обсъждане за разположението на велоалеите в Морската градина. 

Любителите на високите скорости с велосипед ще използват алеята над Крайбрежната, но само до бункера-клоун както е и в момента. Така на практика, проблемът с пространството за велосипедисти и пешеходци остава нерешен в района на капаните. Към момента се обмислят варианти за нов маршрут, който да облекчи пътя с колело до Парк „Езеро“.

Въпросната Алея „Здраве“ обаче предизвика разногласия, относно безопасността, тъй като по протежението й има две опасни спускания /зад Летния театър/. Ако все пак ако идеята бъде изпълнена, регулирането ще става чрез специални указателни табели, а Крайбрежната ще придобие статут на „споделена зона“. Табелите ще бъдат поставени на конфликтните точки, а именно стълбищата, които преминават през алеята, в края и началото й.

На общественото обсъждане се прокара и идеята за създаването на „възел“, който да преминава през цялата Морска градина. Маршрутът ще има няколко основни пункта като прелеза за Парк „Езеро“, Флората, Казиното, Пантеона, Летния театър, хотел „Приморец“. Преди същинската част по начертаването му обаче бил нужен сериозен анализ, който да анализира ползите и проблемите от създаването му.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук