16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Вятър с 100 км./ч. събори над 60 клони и дървета в Бургас

Над 60 сигнала за паднали клони до сега са получени в Общината. Най-големите от тях са били в района на СОУ „Кирил и Методий”, ул. „Гурко” и бул. „Иван Вазов”. Те са отстранени незабавно и в момента ситуацията там е нормална. Продължават да се получават сигнали за паднали клони върху някои алеи в Морската градина.

         Тази сутрин температурите в Бургас са били между 3 и 5 градуса, а към обяд са се покачили до 8 градуса. Скоростта на вятъра е 100 км./ч. с пориви, като тенденцията е той да се усилва още. Не се очаква температурите през нощта и утре да са под 1 и 3 градуса. Най-ранната прогноза, касаеща намаляване скоростта на бурния вятър, е утре следобяд.

         Община Бургас призовава гражданите да продължават да подават своевременно сигнали относно лошите метеорологични условия на дежурния на телефон: 84 15 60 или 907 218, с цел по-бързата и навременна координация и реакция между различните звена и фирмите по поддръжката. Също така се призовават бургазлии и особено възрастните хора по възможност да не излизат навън, освен ако не е много наложително, както и да избягват да се движат в близост до стари и изсъхнали дървета.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук