11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Въшки тормозят бургаски ученици

Зачестяват случаите на разпространение на въшки в основните бургаски училища. „Бяхме забравили за този неприятен проблем през последните години. Децата коментират у дома, че техни съученици не идват на училище, защото имат въшки. От училището ни посъветваха да вземем превантивни мерки – каквото и да значи това. Помня бабината рецепта с газ за горене и оцет. Вероятно ще я забъркам ако се наложи”, коментират родители.

Медицинските сестри по школата проверяват децата за въшки всеки ден. Вълната от неприятните гадинки заляла цели класове в някои учебни заведения. В аптеките се предлагат различни препарати за третиране. Съществуват такива за активна борба и профилактика. Към момента няма повишено търсене, отчитат от бранша.

„Миналата година  имах подобен проблем с дъщеря си. Оказа се,че в нейния клас половината от децата не посещаваха часовете. Наложи се да купя няколко препарата докато попадна на такъв, който наистина има ефект. Разбира се, бяхме и с нова прическа след това. За щастие тази година не съм повтаряла процедурата, но знам, че и тази година има деца от съседните класове, които имат въшки”, коментира за zonaburgas Красимира, майка на второкласничката Юлия.

За проблема се говори от няколко седмици. Засега много от родителите на са притеснени от ситуацията. Надяват се, че с обявяването на грипната  епидемия, която оставя класните стаи празни до 22 януари, проблемът ще бъде решен. Според последните изисквания, ако детето Ви има въшки то непременно трябва да остане няколко дни у дома, а завръщането му на училище ще трябва уверението на личния лекар.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук