13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

В Айтоския зоопарк се родиха муфлончета и козички

През този туристически сезон зоопаркът ще посреща своите посетители без почивен ден. Очакват се и нови попълнения при птиците, които вече са снесли своите яйца, обяви директорът на зоологическата градина Росица Златева. „През зимния сезон по-голямата част от животните обитават вътрешните части на помещенията. В резултат на климатичните условия външните се променят в една или друга степен. Очакваме пролетта да преведем зоопарка във вида, в който трябва да бъде”, допълни Златева. 

buzzfeed.com

За всички животни ще се обогати средата с материали с естествен произход – дървета, въжета, люлки, къпалки за птиците, играчки за животните, които да намират занимание, за да могат да уплътнят времето си.  Управата на Зоопарка моли всички посетители да не хранят животните и най-вече маймуните с каквато и да е различна от естествената им храна.

„Доста табели сме сложили в зоопарка, но за съжаление всеки понеделник сутрин клетката на маймуните са отрупани с хартии от бонбони и сладки неща. Моля Ви, не хранете маймуните със сладки. Това не е естествената им храна и не е полезно” , каза Росица Златева.

Тя уточни, че ако посетителите носят плодове или зеленчуци за животните, могат да ги предадат на дежурните гледачи, които ще ги дадат на животните. Храни, които не са естествени за тях, обаче водят до заболявания и им вредят. Директорът на зоопарка в Айтос уточни, че таксата остава същата – един лев за деца над 7 години и възрастни. Зоокътът работи без почивен ден до 17 часа или до светлата част на деня, като лятото се очаква и удължено работно време. / Агенция „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук