21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

В британската преса: Геят циганин, който стана най-голямата звезда в България

Геят циганин, който стана най-голямата звезда в България”. Така се казва статията в британското списание Dazed, посветена на Азис. В нея се разказва, че Азис е роден в женски затвор в България, но  музикантът е успял със своята музика, да направи безкрайно добра кариера  и да се превърне в най-голямата музикална звезда в родната си страна.

„Циганската музика ви кара да чувствате неща, които не сте очаквал, че такава музика, ще ви  накара да чувствате. Вие знаете поговорката „ако никога не сте правили любов с циганин, все едно никога не сте правили любов?“, пише в статията. В нея се припомня още, че неговата популярност е достигнал главозамайваща височина. Той е най-търсеното име в Гугъл за България през 2015 г. , а и видеото на песента му „Habibi“  в YouTube  е достигнала над 27 милиона посещения. Още през март Ню Йорк Таймс „постави“ Habibi „, заедно с песни от музикални гиганти като Дейвид Бауи и Джъстин Бийбър в своя списък на “ „25 песни, които ни казват накъде отива музиката“.
„Публичността около мен и моята песен“ Habibi „ми даде крила, казва Азис. „Това е факт, защото съм единствения изпълнител в този списък, който не пее на английски.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук