15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

В БСП-Бургас ще избират между двамата си депутати водач на листа за изборите

В БСП-Бургас отново ще искат местен човек да е водач на листита им за предстоящите избори. Най-вероятно от централата на партията ще избират между досегашните двама свои депутати – Петър Кънев и Атанас Зафиров.

Петър Кънев за пореден път ще се опита да превземе парламента като водач на листа. Край морето той се чувства добре и почти бургазлия, води битки за законово облекчаване на малкия и среден бизнес.
Хората от „Фердинандова“ 60 обаче мислят, че вече е крайно време водачът им да е местен, а да не е от друг регион.

Така, ако от „Позитано“ сложат за водач Атанас Зафиров, това ще е първата спечелена битка и пробив партията да се отвори и за нови лица, а не отново на банките да стоят едни и същи хора с професия “депутат“. През последните месеци Зафиров натрупа опит и самочувствие в национални каузи, справи се като опитен парламентарист, защитава каузата за Военния санаториум в Поморие, критикува методиката, по която Министерство на туризма отдава плажовете на концесия. Спечели симпатии и сред дясномислещи хора.

В средата на февруари ще е ясно кой ще води червената листа, а до края на същия месец – подредени и самите листи. В тях отново ще има места за коалиционни партньори. Сред първите се очаква да бъде областният лидер на червените Николай Тишев.

Другото известно име, което ще попадне в листата напред, е на бившия областен управител и депутат Любомир Пантелеев./ faragency.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук