11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

В Будапеща откриха бомба в автобус с българи

Бомба е била намерена в автобус с българи, пътуващ от Прага за Варна. Взривното устройство е било открито в неделя вечер в Будапеща, информира Нова тв, като се позовава на информация от фирмата превозвач „Омега транс“. Взривното устройство е било намерено в багаж без пътник. 

Източник: Thinkstock/Guliver (архив
Източник: Thinkstock/Guliver (архив)

На шофьорите направила впечатление странната миризма на бензин. Спрели за да огледат и в багажното отделение намерили куфар, който се оказал в повече. В него имало разлята туба бензин и бомба. На място е бил изпратен сапьорски екип, който я обезвредил.

„Взривното устройство е било в сак на пътник с билет от Прага за Братислава, който слиза в Бърно и не се връща в автобуса. Все още нямам информация дали този човек е намерен“, обясни за „Здравей, България“ Драгомир Петков, собственик на фирма „Омега груп“.

Словак или чех е поставил бомбата, коментира Петков пред Би Ти Ви. Той допълни, че взривното устройство е самоделно и е било с голяма мощност. Извадили сме късмет, че взривното вещество е било в туба, която се е разляла. Оттам идва миризмата, уточни Петков. Всички 34 пътници от автобуса пристигнаха невредими рано тази сутрин в България.

Източник: Novaнews.bg; БТВ
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук