14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

В бургаска болница спасиха отрязана ръка на пациент

 Съдовите хирурзи от МБАЛ „Дева Мария“ Бургас защитиха отново авторитета на бургаската медицина с успешното провеждане на поредната сложна и рискова операция. Екипът на д-р Борислав Денчев успя да спаси от ампутация отрязаната почти до раменната кост ръка на 22 год. младеж.photo_verybig_755834.jpgПациентът е получил ужасяващата травма при работа с високооборотен дисков трион. Инструментът е отскочил, прерязал е широко и в дълбочина дясната ръка на младежа, като при този инцидент буквално е „отнел“меките тъкани до рамото.

Пострадалият е бил приет с тежка кръвозагуба, в посттравматичен шок, с посинял и вече безчувствен крайник..

Шансът на пострадалия да се спаси от ампутация се е състоял в това, че се е намирал в квартал Ветрен , близо до МБАЛ „Дева Мария“

Бързото му транспортиране до здравното заведение и светкавичната реакция на екипа на д-р Денчев са се оказали решаващи за спасяването на ръката.

За около 2 часа  надбягване с времето операционният екип е успял успешно да извърши анатомично и пластично възстановяване на засегнатите структури, т.е избегната е възможността за отстраняване на крайника.

Предстои рехабилитация на оперирания младеж, а според прогнозите на д-р Денчев той ще може пълноценно да си служи с оперираната си ръка.

Медицинският екип от МБАЛ „Дева Мария“, който проведе рисковата операция, е в състав съдовите хирурзи д-р Борислав Денчев, д-р Емил Хаджиев и д-р Илиян Петров, възпитаници на националния съдов хирург проф. д-р Тодор Захариев и на УНСБАЛ «Света Екатерина»-София, анестезиологът д-р Стоян Милушев с реанимационна сестра Дора Ангелова, ортопедите-травматолози д-р Стоян Минчев и д-р Евелин Бурмов, операционната сестра Марина Тодорова,  реаниматорът д-р Златко Янев и стационарната сестра Роса Демирева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук