21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

В бургаския кв. „Сарафово” най-после ще има детска ясла

„Бургаският квартал Сарафово се развива с много бързи темпове и е предпочитано място за живеене от все повече млади семейства с деца. След две години, откакто са извършени необходимите обследвания, в кв. „Сарафово” най-накрая ще бъде изградена детска ясла, каквато до този момент не съществуваше. Капацитетът на единствената ЦДК №19 „Ален Мак” вече е почти ограничен и ето защо е голяма необходимостта от изграждането на нови помещения. По този начин ще се разрешат проблемите, пред които са изправени родителите и това населено място ще продължи развитието си към модерна европейска визия и инфраструктура”. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович, която е и жител на кв. Сарафово.

Днес по време на редовното заседание на ОбС-Бургас общинските съветници с 38 гласа „за” подкрепиха докладната записка от името на кмета Димитър Николов, относно учредяване право на строеж срещу изграждане на друг обект за нуждите на общината, а именно детска ясла. Тя ще бъде построена като допълнителен корпус към вече съществуващата детска градина.

„Вече е готов и одобрен техническият проект за изграждането на новия павилион, има и разрешение за строеж от 1 февруари 2012 г. С приемането на докладната днес проектът вече получи „зелена светлина” и се очаква скоро да се предприемат конкретни стъпки към неговата реализация. Предстои да бъде проведен открит търг за изграждането на яслата. Предложението на Общинската администрация за изграждане на детското заведение чрез публично-частно партньорство е възможно най-добрият вариант към настоящия момент. В община Бургас има много добри примери за реализирани проекти чрез публично-частно партньорство – спортната зала в к-с „Меден Рудник”, поликлиниката в същия комплекс”, коментира Красимира Маркович. Според одобрените инвестиционни проекти и количествено-стойностни сметки бъдещият инвеститор ще вложи над 1 200 000 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук