13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

В Бургас да има уникален за страната спортен център, предлагат кандидатите за общински съветници на ГЕРБ

Инвeстиция за 20 милиона евро и над 100 нови работни места ще е резултатът от изграждането на уникален за България спортен комплекс, който ще бъде построен в Бургас. Това е втората докладна, която кандидатите за общински съветници от ГЕРБ ще предложат за гласуване по време на първото заседание на новия местен парламент. Спортният център ще обхваща площ от близо 23 000 кв.м и ще се намира на мястото на стария, занемарен и от години нефункциониращ плувен басейн в парка на ж.к „Славейков”.  Новата придобивка за бургазлии ще се реализира без Общината да изразходва свои средства за това и без да губи собствеността си върху терена. Българската федерация по борба е готова с конкретно предложение, но за да започне строителството е необходимо то да бъде подкрепено от общинските съветници. Предвижда се уникалният комплекс да разполага с открит плувен басейн – олимпийски размери ( 2400 кв.м. ) и закрит 25-метров басейн, многофункционална спортна зала, както и две по-малки. Спортният център ще  предлага перфектни условия за развиване на различни видове спорт – борба, плуване,водна топка, бойни изкуства. Ако докладната бъде приета Бургас вече ще има всички предпоставки да е домакин на състезания от международен и световен характер, което ще допринесе не само за развитието на спорта, а и на икономиката в града. В проекта е включено още изграждане на леглова база, която българските и чуждестранни отбори да ползват по време на своите лагери.

Това от своя страна гарантира целогодишната заетост на комплекса. Освен спортно-тренировъчни съоръжения, отговарящи на всички европейски стандарти центърът  ще разполага и с модерен медицински възстановителен център. Идеята е на работа в него да бъдат привлечени млади специалисти, които да се развиват в Бургас след завършване на образованието си.

Подземен паркинг с над 180 паркоместа ще е другото предимство за посетителите и гостите на базата.

„Бургас вече доказа, че може да привлича външни средства по време на криза. Докладната за изграждането на този комплекс, която ще входираме трябва да бъде подкрепена, ако наистина искаме в Бургас да се откриват нови работни места и да се развиват икономиката и спорта”, каза кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Живко Иванов.

„На последната общинска сесия ние предложихме конкретен договор, който трябваше да бъде сключен, за да започне изграждането на центъра, но тогава поради вече започналата предизборна кампания за някои колеги, той не бе приет. Тази ситуация е жалка, защото добрите проекти трябва да се случват, независимо дали предстоят избори, или не. Днес, вместо стария нефункциониращ басейн в Славейков можеше вече да се строи уникален за Бургас спортен център”, коментира Диана Йорданова, която е кандидат за втори мандат в листата за общински съветници на ГЕРБ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук