16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Задържаха Кирчо Руския в Бургас, организирал наркотрафика на Таки в Слънчев бряг

В  Бургас е заловен К.К. /29г./ по прякор Кирчо Руския. За него е установено, че е организирал наркотрафика в нощни заведения  на територията на Слънчев бряг и в столицата,  събирал и отчитал парите от продажбата им. Арестът е станал в рамките на  проведена днес полицейска операция на служители от ГДБОП, под ръководството на Софийска градска прокуратура и наблюдението на ВКП. Операцията е насочена срещу организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на страната.

В хода на работата по образувани досъдебни производства през 2008, 2009 г. и 2011 г. Христофорос Аманатидис-Таки, Александър Пацов и Христо Вартерян-Ицо Исуса са обявени за общодържавно издирване. Срещу тях има и издадени европейски заповеди за арест.

На 22 май т.г. в София е задържан  А.Р. Разследващите установили, че към престъпната организация има и други съпричастни, срещу които е насочена и днешната  операция. Задържани са общо четирима членове на групата. 

 В София са задържани други трима К.Б. /35г./ по прякор Куката заемал високо ниво в йерархията на групата. За връстника му К.М /35/  е установено, че е отговарял за съхранението на наркотиците, които групата е разпространявала на територията на ж.к. „Младост” в София. Третият задържан  – А.К./37г./-  Тони Застраховката се е занимавал с наркоразпространение.

При претърсванията на адресите им  са иззети множество мобилни телефони, сим карти, документи, фалшиви банкноти, лаптопи.
Оперативните действия продължават и в момента.

Четиримата ще останат в полицейския арест за 24 часа. Предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми и задържани до 72 часа с постановление на прокуратурата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук