11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

От 2 април записват он-лайн за детска градина в Бургас

За първи път Община Бургас въвежда от тази година електронен прием в детските заведения. Идеята на администрацията е родителите да бъдат максимално улеснени и да имат възможност он-лайн, по електронен път и без да губят време, да запишат децата си в ясла или градина.

Новата електронна система, която ще заработи реално от 2 април  чрез линк или банер на сайта на Общината – www.burgas.bg, ще сложи край на изнервените и дълги часове висене по опашки на родителите пред детските ясли и градини. За тези, които нямат достъп до интернет, записването ще се извършва по същия начин, както досега – родителите отиват до детското заведение, за да попълнят и подадат необходимите документи.

Подаването на заявления за прием на децата ще се извършва от 2 до 30 април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 10 май на същата страница в сайта на Общината и на видно място в съответното детско заведение. Родителите на приетите деца следва писмено да декларират желанието си до 31 май в яслата или градината, където са приети.

Актуалните правила и организацията за тазгодишния прием на децата в детските заведения са  налични в общинския сайт – www.burgas.bg – раздел „Образование“ – „Прием на деца 2012 – 2013“.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук