14.3 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

В Бургас обсъдиха екопроектите, изпълнявани в Черноморски регион

В Община Бургас се проведе работна среща, на която се обсъдиха екологичните проекти, изпълнявани в Черноморски регион. Участие в нея взеха зам.-кметът по евроинтеграция и екология Атанаска Николова, представители на Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/ и на Регионалната агенция за управление на енергията. Срещата е част от инициативата Дни на екологията, които се провеждат до края на месеца в Бургас.

Дискусията бе открита от зам.-кмета по екология Атанаска Николова, която представи пред гостите приетата Стратегия за енергийно развитие на община Бургас.

„Бургас 2020 – град на зелените възможности” включва конкретни мерки, които трябва да бъдат реализирани на територията на общината за намаляване на въглеродните емисии, увеличаване на енергийната ефективност и на използването на възобновяемите енергийни източници. Разработената стратегия е в пълно съответствие с европейските цели в тази насока и е важна стъпка в изпълнението на поетия от Бургас ангажимент с подписването на Споразумението на кметовете през 2009 г. в Брюксел. За изработването на Плана за действие е използван опита на водещи европейски градове и общини.

По време на дискусията останалите участници презентираха още редица проекти, представящи алтернативни начини за придвижване в градска среда, възможности за дистанционно обучение, примери за зелени сгради и др.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук