Бургаската Гимназия по туризъм организира кулинарно състезание за ученици. Събитието е посветено на 9 май – Ден на Европа, но ще се проведе на 8 май /петък/. Темата на състезанието е „Европейска кухня“.
Участниците трябва да приготвят ястия и сладкиши, традиционни за кухнята на Стария континент. Работата на учениците ще оценява жури, съставено от преподаватели в бургаския Колеж по туризъм, Университет по хранителни технологии – Пловдив и работодатели.
Ето отделните категории:
1. Състезание „Най-добър млад готвач“ – участват двадесет ученици. Място на провеждане – учебните кухни на училището. Начало – 08.30 часа
2. Състезание „Най-добър млад хлебар“ – участват девет ученици. Място на провеждане – учебните фурни на училището. Начало – 08.30 часа
3. Състезание „Най-добър млад сервитьор“ – участват трима ученици. Място на провеждане – учебните кабинети по сервиране. Начало – 10.30 часа