13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

В Бургас откриха нова болница с антибактериални стени

В Бургас официално беше открита Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Маджуров”. След отслужен водосвет, лентата прерязаха собственикът на здравното заведение д-р Георги Маджуров и кметът на Бургас Димитър Николов.

 Д-р Маджуров подчерта, че с новата болница се спира болничната миграция на пациенти от Бургас по други клиники в страната, защото и тук вече се предлага медицина на европейско ниво.

 Повече от година са продължили преговорите за ангажирането на водещия специалист д-р Георги Бояджиев в отделението „Уши-Нос- Гърло”. Това отделение, както и „Детското” са първите частни в областта, по здравна каса.

 В новата болница са инвестирани над 6.5 млн. лв.

 МБАЛ „Д-р Маджуров” е първата болница  в Югоизточна България, която въвежда в употреба метода на стерилизация, чрез поставянето на ултрамодерна стъклена облицовка на помещенията.

 Специфичното за иновативната технология е това, че стъклените панели самостоятелно унищожават 99% от бактериите и микробите в рамките на час.

 Непозната практика до момента в Бургас е 24-часовият мониторинг за всяко легло в отделението по реанимация. В операционните зали се извършва видеозаснемане с помощта на осветителните уреди в помещенията.

 Болницата е построена за 14 месеца, разполага с над 70 легла и покрива най-високите стандарти в съвременната медицина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук