13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

В Бургас отслужват заупокойна молитва за убитите от терористи

Центърът за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” в Бургас организира възпоменателна церемония в памет на израелските младежи Ейал Ифрах, Гилад Шеар и Нафтали Френкел, станали невинни жертви на терористичен акт. Възпоменанието ще се проведе на  3 юли от 17.30 часа в Бургаската художествена галерия Петко Задгорски, бивша синагога. Кадиш – заупокойна молитва ще отслужи равин Амрам Малка от Бет Хабат.

atentat letishte Burgas

В този ден всички еврейски общности по света ще запалят свещи и с възпоменателни церемонии ще почетат паметта на момчетата, чийто млад живот бе жестоко и безпричинно прекъснат.

Още от създаването си в началото на годината центърът за българо-еврейско сътрудничество  „Алеф”, с председател Алберта Алакалай, си постави за цел да съдейства за контактите и взаимната солидарност между различните националности и така да даде отпор на ксенофобията, често водеща до тероризъм.

Чрез организираната в Бургас церемония „Алеф” изразява своята морална подкрепа към роднините на убитите младежи и твърдо декларира позицията си против терористичните действия, насочени не само срещу евреите по света, но и срещу човечеството въобще. Учредителите на организацията канят всички свои членове и приятели, гражданите на Бургас и представителите на местни и държавни институции да изразят съпричастност към страданието на близките на невинните жертви. Така те ще кажат и своето „не” на тероризма по света.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук