13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

В Бургас реки, в Карнобатско – градушка

Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната буря връхлетя града около 15.00 часа. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета. Екипи на пожарната разчистват най-невралгичните участъци. В социалните мрежи бяха публикувани десетки снимки на закъсали автомобили и залети улици. Службите не съобщават за тежки инциденти или пострадали хора. След валежа са регистрирани няколко леки катастрофи.

Микробус на банка аварира в единствената подземната улица в центъра на Бургас, която беше наводнена. Шофьорът остана блокиран в превозното средство повече от час, преди да бъде изтеглен с тежка техника. Улицата остава затворена и към момента.

Десетки автомобили се оказаха във воден капан на паркинга пред голям хипермаркет в ж.к. „Славейков“. Новият обход, които трябваше да изведе транзитния трафик от Бургас и да обслужва производствените бази в Северната промишлена зона на града, също се оказа наводнен.

Дъждът създаде и сериозни проблеми в Средец. Пороят наводни централните улици на града и временно блокира част от селищата в общината. В най-тежко пострадалите места вече е изпратена техника. Отводняват се дворове и наводнени къщи. Градушка пък удари части от Карнобатско. За щастие, ледените късове не са били големи. Няма щети върху земеделската продукция.

В района се очакват нови валежи, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Ще вали и гърми цяла нощ, а за утре е в сила предупредителен жълт код за опасно време.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук