14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

В Бургас се проведе поход за свободата

В Бургас се проведе поход за свободата, посветен на борбата с трафика на хора, предаде Радио „Фокус” – Бургас. „Ден преди европейския ден за борба с трафика на хора организираме този поход. Идеята е да привлечем вниманието на повече хора, на гражданите на града към този проблем и да популяризираме нова гореща телефонна линия – 0800 20 100.

Тя започва да работи от 18 октомври. Там могат да се подават сигнали за хора, попаднали в ситуация на трафик”, каза Росица Янева, секретар на местната комисия за трафика на хора в гр. Бургас и организатор на инициативата.

Тя обясни, че трафикът на хора е престъпление, което се доказва трудно в съда. Трудно е и жертвите да съобщят, че са попаднали в това престъпление и често те не съобщават за това. Причините според Янева са различни: срам, страх, заплахи, нежелание близките им да разбират. „Телефонната линия ще даде възможност напълно безплатно и анонимно хората да съобщават за такива случаи, касаещи тях самите, или техни близки.

Походът за свободата се провежда в над 30 държави по света в един и същи ден и час. А в България, той се отбеляза и в София, Сливен, Велико Търново, Монтана и Пазарджик.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук