11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

В галерия “De’ Art” се открива детска Никулденска изложба

Изложбата ще бъде открита на 1 декември 2011 г. от 18.00 ч. и е посветена на празника на Св. Николай Чудотворец – покровител на хората, свързани с морето и патрон на Бургас.

Изложбата е обща експозиция на бургаските детски школи и включва картини и приложно изкуство, вдъхновени от морето. Моряци, рибари, кораби и лодки, пристанища,  русалки и всевъзможни морски обитатели. Ярки цветове и смели форми – причудливо, но и по детски естествено надничат от творбите в изложбата. Всяко изображение в тях е пъстро, голямо, красиво и весело, както може да се види само с очите на дете. А именно те, детските очи,  са най-доброто огледало в забързания ни ден.

Спират ни, за да ни кажат – празник е, светът е чудесен! Има неща, които вие възрастните дори и да не виждате, трябва да допускате, че съществуват. А на децата трябва да се вярва!

Никулденската изложба на галерия “De’ Art” се организира с подкрепата на депутата от Бургас Диана Йорданова. Участници в творческата експозиция са деца и младежи от школите на ОДК, Немска езикова гимназия „Гьоте”, ПМГ „Никола Обрешков”, Младежки културен център, Сдружение „Слънце и Деца” и школи към бургаските читалища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук