16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

В Гърция скочиха срещу наш хляб. Опасен е!

Български хляб, съдържащ забранено канцерогенно вещество, преминава границата и се продава в Гърция. Това твърди в своя жалба председателят на търговската палата в Ксанти Стелиос Мораитис. Той е направил официално оплакване пред гръцките власти, че се внася нелегално от България хляб със съдържание на вредни химикали, които причиняват рак.

Хляб и сол

Изследване в лаборатория в град Драма доказало, че българският хляб е опасен за здравето. В сигналът се казва, че напоследък в Гърция  се внасят без съответните документи „нелегални продукти: лекарства и хранителни продукти, дори и хляб с голямо количество канцерогенно вещество, със съмнително качество и хигиена, домакински и електроуреди и други”. Те били продавани от врата на врата в планинския район в Ксанти.

Според Мораитис канцерогенното вещество, дори и забранено в ЕС, се намирало все още в резерви в България, пише още изданието. 
В същото време председателят на сдружението на хлебопроизводителите в Ксанти подчертава, че няма хлебарница в Ксанти, която да продава хляб от България, предава „24 часа“. 


7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук