12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

В “Изгрев” изграждат нова улица за бързата автобусна линия/снимки/

В бургаския к-с „Изгрев“ изграждат улична отсечка, по която ще минава маршрут на новата бърза автобусна линия. Обектът бе инспектиран днес от кмета Димитър Николов. Строителството е финансирано по проекта „Интегриран градски транспорт“ , изпълняван от Община Бургас в качеството й на бенефициент по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. DSC_0743След изпълнението на всички предвидени дейности и обособяването на BRT линиите по цялата им дължина, пътуването с градския транспорт ще става два пъти по-бързо от едната до другата крайна точка: „Меден рудник“ – „Изгрев“.

DSC_0765„Тази нова пътна отсечка ще подобри цялостно транспортното обслужване в „Изгрев“, тъй като е в близост до често посещавани локации – спортния комплекс на открито, търговските обекти при бившия РУМ „Велека“, новия скейт парк. Ще я комбинираме с велоалея“, каза кметът Николов.

DSC_0775Предвижда се изграждане на кръстовище, което ще свързва новата улица със съществуващата пътна мрежа. Движението ще се регулира от светофарна уредба. Общата дължина на улицата е около 200 метра. От дясната страна ще има нов тротоар с широчина  2.30 м. Предвижда се и изграждането на ново улично осветление по протежение на целия участък.

DSC_0778

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук