13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

В Каменар ще се проведе местен референдум

Кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ-Поморие се срещнаха с жителите на село Каменар. „Когато бях при вас на последното обществено обсъждане ви казах и сега отново ви заявявам, че преди стартирането на каквито и да е процедури за присъединяването на Каменар като квартал на Поморие, ще се проведе допитване до вас, жителите на селото и вие сами ще определите действията на общинската администрация.”, каза по време на срещата Иван Алексиев.

Дебатът за присъединяването или не на Каменар към Поморие се води от няколко месеца, а решението на кмета Алексиев за провеждане на местен референдум беше прието с аплодисменти от присъстващите в залата.

Иван Алексиев Каменар

След промяната в изборния закон, жителите на Каменар имат възможността сами да изберат кмета си. Кандидатът на ГЕРБ е досегашния кмет на селото Петко Петков. Той засегна една от най-важните теми за района – използването на минералната вода.

„Боли ме да виждам как едно богатство, каквото е минералната вода, изтича в дерето. Не крия, че от години търся инвеститор за изграждане на спа и спортен комплекс в района на минералния извор и така да създадем нови работни места, но първото и задължително условие, което поставям е гарантиран безплатен достъп до минералната вода за жителите на Каменар.”, заяви кандидат-кметът Петко Петков. Той благодари на младежите в селото за оказаната помощ за разчистването и ремонта на залата в местното читалище. Те от своя страна споделиха, че следващата им мечта е да имат модерна фитнес зала.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук