18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

В края на седмицата откриват Фестивала за ръчно изкуство

С лични вещи, аксесоари и книги всички желаещи ще могат да се включат в Благотворителния маркет, който става част от традиционния Фестивал за Ръчно Изкуство – HANDMADE DESIGN MARKET.  

Той ще се проведе в периода 14 – 16 април и всеки готов да помогне може да бъде част от инициативата. Организаторите на БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ МАРКЕТ, част от фестивала  HANDMADE DESIGN MARKET,  ще приемат в Експозиционен център“Флора“ вашите вещи, дрехи, аксесоари и книги, а също и ще продават вече приети такива.

Идеята на този тип маркети, популярни в цял свят е даряване, на лични вещи, чиято продажба подпомага добри каузи. След края на събитието ще бъде обявена събраната сума и каузата, на която ще подпомогне. Участник в маркета е  и Фондация АРТОН, която реализира първата за страната болнична програма за системна арт терапия и психотерапия за децата с онкологични заболявания в трите детски клиники по онкохематология в София, Пловдив и Варна.

Творбите и арт артикулите, ще бъдат показани на посетителите. Те са направени от децата от трите клиники, както и от майки на деца, а също и от творци, пожелали да участват със свои произведения. Всички творци, които желаят да се включат в каузата на АРТОН, могат да  дарявт за базара свои произведения.

На благотворителния маркет ще има и художник, който се включва доброволно към пазара. Тя ще продава картички, аксесоари за деца, венчета с пролетно настроение и картини. Всеки, който закупи от  творбите на дечицата и техните помощници, ще помогне за събирането на сума за материали за следващите им арт терапии.

Работно време на маркета: 14-16 Април, 10:00 – 20:00

FB Събитие: https://www.facebook.com/events/1407235372641190/

FB Страница на основното събитие: https://www.facebook.com/HANDMADEDESIGNMARKET/

Пълната програма на събитието вижте в линка:

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/30354

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук