16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

В Несебър намират златни монети, включете се и вие!

Рекорден брой участници, от различни възрастни, българи и чужденци се впуснаха в приключението да открият  несебърското имане. Все още имате време до вечерта и вие да се включите в играта „Златната монета“, която е създадена специално за празника на Несебър и е вдъхновена от популярните куест игри. Участниците трябва да разгадаят отговорите на загадъчни легенди, а стихове ги насочват към лабиринт от тайни места на античния полуостров.

Тези от участниците, които проявиха  находчивост и въображение бяха възнаградени с несебърска “Златна монета”, създадена специално за празника. Преди да я получат обаче  задължително трябваше да изпеят куплет от химна на своята родина.

В лабиринта от загадки на участниците помагаха многобройните доброволци от Несебър.

Пред старта на играта „Златната монета”, пред портите на Стария град кметът на Несебър Николай Димитров и матрос от Военноморска база Бургас вдигнаха българския трибагреник в чест на празника на града. Присъстваха областния управител Павел Маринов, депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски, заместник кметове и общински служители.

Тази Несебър празнува 30 години в ЮНЕСКО, а градът привлича с културното си наследство все повече туристи.

Празникът в Несебър ще завърши с невероятно 3D мапинг шоу и заря в небето над града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук