16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

В Несебър обсъдиха сигурността на туристите /видео/

Повишени мерки за сигурност и подобрена визия на Несебър и курорта  Слънчев бряг очакват туристите това лято. Това стана ясно по време на среща в морския град на която присъстваха представители на МВР, прокуратурата,  на дипломатическия корпус, туроператори и хотелиери.

Кметът на Несебър Николай Димитров бе категоричен, че когато има единодействие между община, полиция, прокуратура, хотелиери резултатите са налице. Той даде  конкретен пример с подобряване облика на Слънчев бряг чрез събаряне на незаконни преместваеми обекти.

„Има около 230  констативни протоколи,  190 заповеди за  премахване и над 180 премахнати  незаконни преместваеми обекти. Аз мисля, че доста работа свършиха колегите от отдел „Контрол върху строителството“, съвместно с полицията и прокуратурата. Този път отчитаме, че има институционалност, единодействие между институциите.“, съобщи Николай Димитров

Началникът на РПУ- Несебър Живко Даскалов отчете  спад на криминалните престъпления в Слънчев бряг през миналия сезон, с изключение на джебчийските кражби. По думите му това лято ще има специално звено за борба с такива престъпления. На срещата стана ясно, че от 1 юни пристигат и първите командировани полицаи.

„Това лято ще има 500 командировани полицаи. Ежедневно ще бъдат изпълнявани специализирани операции . В така наречените „уязвими зони“ ще има засилено цивилно полицейско присъствие.”, съобщи Живко Даскалов..

От Районната прокуратура отчетоха кои са най-честите проверки в курорта  за извършени престъпления.

В РПУ Несебър това лято ще има 7 преводачи, които ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието в това число и през уикенда. 360 камери ще следят за сигурността на туристите на територията на Слънчев бряг. Директорът на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов поиска да се инвестира в камери с висока резолюция, за да се разпознават лицата, извършващи  престъпления.

Представители на  различни посолства повдигнаха въпроси, относно  режима за продажба на алкохол, условията за ползване на медицински и таксиметрови услуги.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук