13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

В Несебър се проведоха консултации за състава на Общинската избирателна комисия

 

Упълномощените представители на партии и коалиции от партии от: ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, ББЦ, Атака, АБВ уважиха поканата на кмета на Община Несебър и се явиха на консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия /ОбИК/.      

IMG_4662 -1Гергана Войнова-началник-отдел ГРАО в Община Несебър информира,че според решението на Централната избирателна комисия ОбИК в Несебър ще бъде 11-членна. В нея ГЕРБ има право на 3 представители, БСП-2, а всички останали по 1.

Общинският ръководител на ГЕРБ Златко Димитров предложи за председател на ОбИК Силвия Иванова, работеща като юрисконсулт и заемала длъжността зам.председател на ОбИК в други избори. Заедно с нея той предложи и другите двама представители от ГЕРБ.

На консултациите партия ГЕРБ бе представена от Златко Димитров и Атанас Терзиев, БСП от Димитър Топалов, ДПС от Неслян Тодорова , Патриотичния фронт от Александър Александров , Реформаторския блок от Стоян Златинов /СДС/ и Ивайло Ляхович /ДСБ/ , Българския без цензура /партията на Бареков/ от Венелин Ташев, Атака от Стоян Стоянов,АБВ от Драгомир Попов.

Предстои и определяне съставите на секционни избирателни комисии /СИК/. На изборите за Европейския парламент в община Несебър през 2014 г. 382 членове бяха разпределени в 34 СИК на територията на общината.

Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук