11.5 C
Бургас
четвъртък, май 23, 2024

В Обзор ще има мини игрище за футбол

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Обзор Христо Янев направиха първа копка на мини игрище за футбол. Обектът ще се намира на свободния терен северно от съществуващия стадион в Обзор. Финансирането на проекта е изцяло с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“. Предвижда се изграждане на футболно игрище с размери 22/42м., писта за бягане и скок на дължина, осветление, трибуни, висока ограда.

igrishte1След символичния старт на бъдещото спортно съоръжение, кметовете на Несебър и Обзор направиха още една първа копка – на битово-фекална канализация за поземлени имоти в кв.51, където е ситуирана и ОДЗ „Обзорче“. Проектът ще се финансира от бюджета на община Несебър.

Градоначалникът Николай Димитров в словото си подчерта, че въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение. Той не пропусна да изрази задоволство, че работи с толкова социално ангажиран и активен кмет като Христо Янев. Г-н Янев от своя страна изказа благодарност за подкрепата, която общинска администрация полага за жителите на Обзор. Той сподели, че канализацията ще бъде готова преди активния летен сезон.

IMG_5267 copyСред присъстващите на официалния старт на обектите бяха заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, футболният доайен и дългогодишен треньор на местния отбор „Черноморски спортист“ Вълко Атанасов, както и жители на града.

Новите придобивки ще са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в Обзор. Припомняме ви, че в края на миналата година там бе даден старт на още един проект, финансиран по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“ – „Изграждане на екопътека „Калето“. Екопътеката ще бъде изградена в местността „Седлото“ в землището на гр.Обзор. В града бе обновено помещението на временния пенсионерски клуб – освежено, ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик от кметство Обзор и община Несебър. В момента в Обзор се строи и читалищен културен център, който се очаква да отвори врати тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук