12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

„В открито море” на Славомир Мрожек е новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър

„В открито море” на Славомир  Мрожек е новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър към Националното училище за  музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас.

Този път трупата обръща поглед към абсурдите на живота претворени от вещото перо на Мрожек  в сценични гротески. Много малко са драматурзите по света с такова чувство за находчивост в диалога, с ритмично разчетено остроумие и с алогични изненади.

Славомир Мрожек е едно от най-значимите имена в съвременната полска драматургия. Своята популярност печели със сатиричните си разкази и текстове за театър с философска, политическа, морална и психологическа тематика. Представител на театъра на абсурда.

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор постановчик Христо Симеонов. Заедно с младите актьори , те ще разкажат на публиката  абсурдната историята за трима корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото и превръщат салът в предизборна трибуна.

в открито мореОказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много  години, е повече от  актуален днес. Дори по някакъв абсурден начин, като че ли е още по-актуален, отколкото е бил преди  години – споделят създателите на постановката. Според режисьорите зрителите сами ще си отговорят на въпроса:

Колко в пиесата  е „театър на абсурда“ и колко – „театър на реалността“ .

На сцената в героите на Мрожек ще се превъплътят   Александър Джимджинов, Мартин Йорданов, Симеон Димов и Стоян Величков от класовете по Актьорско майсторство на Георги Минков и Даниела Георгиева.

Сценография е  дело на Христо Симеонов,  Виола Янева, Мария Димитрова и Ралица Николова.  Автори на костюмите са  учениците  от класа по „Сценичен костюм“ на Аглика Атанасова.
Музикалното  оформление  е на Христо Хр. Симеонов, а художественото осветление е реализирано от  Калин Николов.

Трима души на един сал в изключително комедийна ситуация. Какво ще стане? Ще разберете във вторник, 7 март от 19 часа в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук