9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

В петък награждават 10-те най-успешни бургаски спортисти за 2013-та

В края на една трудна като цяло година за българския спорт, Община Бургас отново ще поощри труда на десетте най-добре представили се свои спортисти. Церемонията ще започне в петък от 11.00 часа в Заседателната зала на сградата със седемте колони. Късно вчера комисия разгледа получените попълнени анкети и по математически принцип класира десетте спортисти, получили най-много гласове. Във вота участваха бургаски журналисти и общински съветници от постоянната комисия по спорт в местния парламент.

 

Припомняме приетия с решение на местния парламент РЕГЛАМЕНТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДЕСЕТТЕ НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА НА ГРАД БУРГАС:

 

 

По традиция в края на всяка година по решение на Общински съвет Община Бургас връчва награди на десетте най-добри спортисти в града ни. За 2013 г. десетте най-добри спортисти ще бъдат определени с анкета на база представените от спортните клубове спортисти, получили престижни класирания на олимпийски игри, световни и европейски първенства.  Десетте най-добри спортисти ще бъдат определени с протокол от: членовете на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общински съвет-Бургас и журналисти от бургаските медии в присъствието на представители от администрацията на Община Бургас.

Класирането ще се извършва на базата на протоколи, попълнени собственоръчно от членовете на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общински съвет-Бургас и журналисти от бургаските медии в присъствието на  представители от администрацията на Община Бургас. Там трябва да се попълни списък с 15 спортисти, като се подредят по значимост на техните постижения.

За определяне на десетте най-добри спортисти ще се използва следната методика:

– От 1-во до 15-то съответстват определен брой точки, равен на номера и мястото на съответния състезател;

– След събиране на всеки един от протоколите, се извършва класиране по математически принцип, като за най-добър спортист се определя състезателят с най-малък брой точки от най-голям брой протоколи. За всяко следващо място класирането се извършва по аналогичен начин.

– Анкетата се счита за валидна, ако фигурират задължително 15 спортиста.

 

 

В петък класираните в десетката спортисти и техните треньори ще получат финансова премия от 500 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук