18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

В петък почитаме загиналите на автомагистрала „Тракия“

В петък /15 юни/ от 10.00 часа в храм „Света Богородица“ ще бъде отслужена панихида за загиналите в катастрофата на автомагистрала „Тракия“. Трагедията, в която пострадаха, а и загинаха доста бургазлии, се случи на тази дата точно преди една година. Катастрофата на бургаския автобус стана в ранните часове на 15 юни, малко след село Труд, в посока Бургас. След удар в надлеза автобусът се запали и загинаха 9 души и 11 бяха ранени

 

Тогава тежката катастрофа отне живота на:

 

Иван Чакъров

Мехмед Зюфекер

Йонка Георгиева

Пламена Костадинова

Ивиана Димитрова

Бояна Рангелова

Румяна Родригес

Петя Кузманова

Албена Самуилова

 

Община Бургас приканва всеки, който желае да почете имената им, да дойде в петък в църквата.

Собственикът на фирмата – превозвач Ентуртранс Ениз Ченгел и шефът на група Транспорт към нея Николай Точев са обвинени в нарушения на редица наредби за превоз на пътници.Те не са осъществили нужния контрол за техническата изправност на автобусите, разписанията не са съобразени с безопасността на пътниците, както и не са организирали правилно проверките за изправност на овтобусите преди излизането им от гаража. За това могат да получат от 5 до 15 години затвор.

Шофьорът Светослав Димитров е обвинен в причиняване на смърт поради непредпазливост. Според експертизата техническата неизправност на Мерцедеса не изключва вината на водача на автобуса, затова и той е обвинен, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева. Ако вината на Димитров бъде доказана Законът предвижда затвор от 5 до 15 години затвор.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук