16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

В Поморие започна 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация

„Приходите от СПА туризъм биха могли да дотигнат 10% от общите приходи от туризъм у нас. Аз съм убеден, че конгресът ще доведе до нови партньоста и контакти. Вярвам, че в края на конгреса ще има конкретни резултати за равитието на СПА туризма у нас“. Това заяви  Иво Маринов-зам министър на икономиката при откриването на  18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация(ЕСПА), който се откри днес в Поморие.В дните от 15 до 17 май в Гранд Хотел Поморие се срещат представители на водещи международни компании в областта на туризма – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове.

На събитието присътват 100 делегати от 16 държави,  кметове на водещи европейски спа общини, представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни фондове.

За пръв път събитие от световна величина в сферата на Спа туризма се провежда в България. В Европейската СПА Асоциация членуват над 20 държави от Европейския съюз, утвърдили се като водещи спа,медикъл спа,балнео и уелнес дестинации.

На Конгреса присъства  президентът на Европейската СПА Асоциация, Мартин Плачи.

Заместник – министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, представи Поморие като Морски център на медицинския туризъм, известен със своите лечебни възможности, допълнен и от продуктите на уникалното Поморийско солено езеро.

 

Домакинството на Поморие на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация е мащабна интернационална реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града и общината ни.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук