9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

В Поморие и Несебър скочиха срещу еколозите, искат инвестиции

Протестиращите в Поморие срещу „зеления рекет”  се опитаха да затворят пътя Бургас- Варна, но тъй като не получиха разрешение от Агенция „Пътна инфраструктура” те само преминаха по пътя със скандирания : „Не на зелената мафия”. Протести имаше в още 8 морски общини на Семер и на Юг. Жителите на Поморие смятат, че еколозите прогонват инвеститорите и пречат на бизнеса по морето. Според организаторите от Национална Асоциация „Българско Черноморие” целта  на протеста е да се покаже, че „Черноморието не е на зелените”.

 

eko_protest pomorie 2 „Ние искаме да спрем нашествениците по земите ни, да спрем незаконното къмпингуване по плажовете, горите и резерватите. Категорично отхвърляме предложените промени в ЗУЧК от народния представител Светлин Танчев – касаещи забрана на строителството до 2 км. и 100 м. от бреговата ивица (зона „А” и зона „Б”)”, заявиха протестиращите. Жители на Несебър, Поморие и Бургас протестираха срещу еколозите, които според тях прогонват инвеститорите и пречат на бизнеса по морето.

 

eko_protest pomorie 1Част от тях се обявиха и срещу  еколозите от „Зелени Балкани”, които построили съмнителен изкуствен остров насред соленото Поморийско езеро, което е обявено за защитена територия и попада в „Натура 2000″. Докато организирали  протести в защита на природата, самите „зелени” нарушавали всички норми, правила и закони, когато е в техен интерес.

eko_protest nesebar 3Протест имаше и в Несебър. Инвеститори и строители на апарт – хотели се събраха на входа на Слънчев бряг. Те носеха плакати: „Не на зеления рекет“. Според тях инвестиците в курортите ще донесат много нови работни места.

 

eko_protest nesebar 1

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук