13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

В Поморие отбелязват Сирни Заговезни с Маскен бал и феерия от приказни герои

Седем седмици преди Великден отбелязваме един от най-важните празници в българския народен календар – Сирни Заговезни или Прошка.

Градът ни отдавна е превърнал този ден в тържество на Доброто. Не само защото търсим един от друг опрощение и спазваме традицията, а защото от десетилетия в Поморие се организира цветен и атрактивен Маскен бал, който предизвиква усмивки и прогонва всяко зло.

Тази година веселият карнавал ще се състои на 13.03.2016 г. /неделя/ в 18.00 часа в НЧ „Просвета 1888”. Всички приказни герои, кукери и фантастични същества, исторически личности и филмови звезди са добре дошли в читалището, откъдето ще тръгне и карнавалното шествие. Нека всеки сам да сътвори маскарадния си костюм, вдъхвайки живот на своя персонаж с настроение и артистичност.

В Ахелой също ще отбележат празника подобаващо. Чановете на обикалящите кукерски дружини ще огласят града през целия ден, а от 19.00 часа в двора на ОУ „Христо Ботев” ще бъде запален и ритуалният огън.

Община Поморие, НЧ „Просвета 1888” Поморие и НЧ „Светлина 1934“ Ахелой канят малки и големи да се включат във феерията от звуци и цветове по централната улица на града. ‎

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук