16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

В Поморие ще се проведе конгреса на Европейската СПА асоциация

България е в първите редици като развиваща се дестинация за СПА туризъм. Затова страната ни е избрана за домакин на годишния конгрес на Европейската Спа асоциация, който ще се проведе от 14 до 17 май в Поморие. Това съобщи зам. министърът на икономиката и туризма Иво Маринов. Европейската асоциация е помогнала страната ни да разработи стандарти за качество на СПА туризма.

Не случайно Поморие е избран за домакин на конгреса. Градът е популярен с калолечението и с пет звездният Гранд Хотел Поморие, където ще се проведе конгреса. Изпълнителният директор на хотела Бисерка Хънкова съобщи, че базата е пълна целогодишно именно заради модерния СПА комплекс в него и лечебните процедури с поморийска кал.

Стефан Шарлопов- предс. на Българския съюз по балнеология и спа туризъм подчерта, че през България в момента е лидер на Балканите, като отдавна сме минали Румъния, Гърция и Турция.

СПА туризма спомага за развитието и на другите видове туризъм , най-вече културния, защото категорията туристи са над средното ниво и се интересуват от архитектурни забележителности и история. Бургас е един от градовете, където освен минерални извори има и богати археологически разкопки в района на Минералните бани.

След конгреса България ще застане на европейската и световна спа карта, което означава допълнителен бизнес и инвестиции, бяха категорични от Българския съюз по балнеология.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук