15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

В понеделник-топло, от сряда пак се застудява

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повишава. През нощта ще е предимно облачно, на места в Югоизточна България със слаби превалявания от дъжд. Утре облачността ще се разкъсва и на повечето места ще намалее до слънчево, съобщиха за Агенция „Фокус” от НИМХ.

ток

Облачно, но почти без валежи ще е над северозападните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са от 0° до 5°, максималните между 9° и 14°. По Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 8°-10°. Температурата на морската вода е 5°-7°.

Вълнение на морето 3-4 бала. В планините ще е предимно облачно. По-значително разкъсване на облачността ще има в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра 1°, на 2000 метра – около минус 3°. Във вторник над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, със слаб източен вятър.

Над източната – ще има разкъсана облачност, вятърът ще е до умерен от североизток и с него ще започне да нахлува студен въздух. В сряда облачността отново ще се увеличи и вплътни. От север-североизток застудяването ще продължи. На места ще има и превалявания, от дъжд и сняг, предимно слаби, които ще продължат и в четвъртък.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук