11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

В Пристанище Бургас готови на бунт, не искат смяна на директора

Напрежение в Пристанище Бургас. Синдикатите днес изпратиха декларация до Министъра на транспорта Николина Ангелкова в подкрепа на директора Николай Тишев и против негово уволнение. Основното притеснение на работниците в държавния порт, е че с връщането на длъжност на общинския съветник от ГЕРБ Диян Димов ще се задейства и политиката за поетапно закриване на 4 корабни места, около Морска гара, и превръщането на зоната  за място за разходки на граждани и пасажери. Синдикатите заявиха, че са готови на стачка.

От синдикатите обявиха, че всъщност не са против личността на Диян Димов, а по скоро се притесняват от това, че той ще защитава предложението на кмета на Бургас Димитър Николов за преотстъпване на този терен  за стопанисване от общината, което ще доведе до поетапно закриване на Пристанище Бургас.

Заповедта за уволнение на Николай Тишев се оказа, че все още не е пристигнала в пристанището и той е на работното си място.

На този етап има само промяна в състава на директорите, където е вписан Диян Димов.  Други промени за сега борда в няма. В него са все още Аргир Бояджиев и Стойко Танков и двамата членове на БСП. От ръководството на партията в Бургас са категорични, че служебното правителство надхвърля правомощия.

На сайта на транспортното министерство обаче вече има официална информация, че Диян Димов е новият изпълнителен директор на пристанище Бургас. Като мотив за назначаването му е посочено, че вследствие на неговото управление през 2013г. дружеството подобрява значително финансовия си резултат и реализира печалба от 5 млн. лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук