15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

В Равда ще имат нов парк до морето

Започна изграждането на  Крайморския парк в курортното селище Равда. Първата копка беше направена от кмета на Несебър Николай Димитров и кмета на Равда Андон Бакалов.

Паркът е разположен на имот общинска собственост, с площ от 16 000 кв. м. Намира  се  непосредствено до морския бряг. В момента през терена, преминават няколко алеи  към плажа, които са в окаяно състояние, а настилката почти липсва. Преди да бъде изграден паркът , общината в Несебър спечели друг проект за брегоукрепване.

В проекта е предвидено изграждането на „Пясъчна ботаническа градина“,  предвидени са три детски къта. До входовете и изходите на площадките ще бъдат разположени информационни табели, оцветени с ярки контрастни цветове. Те ще съдържат информация за безопасната експлоатация на площадките за игра, включително за въведените забрани и ограничения. Паркът трябва да бъде готов за една година.

 

Следващата седмица в Несебър ще бъде направена и първа копка за изграждането на новото кметство, в което ще се намира  и новата ритуална зала. Сградата ще бъде на мястото на старото кметство до амфитеатъра.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук