11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

В Слънчев бряг няма пропускателен режим, никой не събира пари за да влезеш

В курорта „Слънчев бряг“ няма пропускателен режим и не са поставени бариери на входовете на комплекса. Това обясниха от държавното акционерно дружество по повод последните протести на хотелиерите. „Всеки може да влиза свободно, бариери има единствено на изходните пунктове, по разработена съвместно с МВР система за сигурност, за да се улеснява работата на полицията по залавяне на престъпния контингент в курорта, обясниха от борда на „Слънчев бряг“ АД. В момента в курорта се извършвал контролен, а не пропускателен режим и това било много важно да се разбере и да се разграничи.

„Съществуват съществени разлики между двете системи. „Пропусквателен“ е режимът ,при който се налага ограничаване на достъпа, с цел събиране на входна такса.  „Контролен“ е режимът, при който няма ограничаване на достъпа и няма събиране на входни такси, но се проследява достъпа на лицата , с търсеното ниво на сигурност и безопасност“, уточниха от ръководството на дружеството.

 От там отговориха днес и на исканията от страна на хотелиерите да не дават пари за такса инфраструктура, тъй като плащали налози на Община Несебър. От „Слънчев бряг“АД обясниха, че собствениците на хотели и терени в Слънчев бряг са се задължили по силата на приватизационните си договори с държавата, да изплащат определена годишна вноска за поддръжка на инфраструктурата, водоснабдяването и електроснабдяването.

Дружеството е публично акционерно дружество със 75 % държавно участие и 25% миноритарни собственици, чиито акции се търгуват на фондова борса и това е реална причина за защитаване на икономическите интереси както на държавата, така и на миноритарните собственици.

„Ако държавното акционерно дружество не потърси тези изискуеми от договорите такси и не покрива с тях разходите по поддръжката, то подлежи на санкции от страна на НАП, като извършващо дейност в полза на трети лица и разходите не се признават от Националната агенция по счетоводен баланс“, обясниха от дружеството.

Инфраструктурата на комплекса са алейни пространства, алейно осветление малкото останали озеленени  площи, собствената Ви К мрежа и други активи на „Слънчев бряг“ АД са богатства, добити със средствата на дружеството, включително приходи от приватизацията на обекти в дружеството. Това са вложени в материални активи пари на българската държава и българския  народ.

Призивите да се подаряват тези активи на община Несебър, да се ликвидира „Слънчев бряг“ АД и да се разпродаде имуществото му, нямат нищо общо с икономическата практика, с отговорното стопанско отношение и с българския  закон.

mihaleva-i-dimitrov.JPGснимка: Златко Димитров- предс. на Борда на директорите на „Слънчев бряг“АД и Мария Михалева- изп. директор на дружеството по време на откриването на сезона в курорта

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук