14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

В Созопол посрещат вицепрезидента със сладко от смокини

По стар созополски обичай гостите са били посрещани със сладко от зелени смокини. Със сладко от зелени смокини и характерните само за Созопол „дамги” ще бъде посрещната в Етнографския музей вицепрезидента на Р България  Маргарита Попова. Тя ще посети Созопол на 31 август,петък и ще разгледа някои от емблематичните за града културни институции,сред които е Етнографския музей, чиято експозиция единствена представя бита на хората от Странджанското Черноморие.Експозицията е уникална и с това ,че всички експонати са дарени от жителите на Созопол.

Визитата на вицепрезидента Маргарита Попова в Созопол ще започне със работна среща в кабинета на кмета Панайот Рейзи, в която ще участват областния управител на Бургас Константин Гребенаров и председателя на общинския съвет в Созопол Красимира Германова.Темата на разговора е развитието на Созопол и неговите културни институции.

Освен Етнографския музей Маргарита Попова ще посети църквата „Св. Георги Победоносец” ,където се съхраняват цени християнски реликви като мощи от Св. Андрей Първозвани, частица от Светия кръст и миро от мощите на Св. Николай Чудотворец. Визитата й в Созопол ще приключи с посещение в Художествената галерия ,която притежава богат фонд от картини и скулптори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук