13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

В Средец ще бъде разкрита кухня майка за деца

На заседание на ОС Средец общинските съветници разгледаха Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец за създаване и функциониране на кухня – майка кетъринг „Средец” за приготвяне на храна за деца от 10 месеца до 18 години.жабов

ОС Средец гласува и даде съгласие да бъде създадена и функционира на кухня-майка кетъринг, с наименование кухня-майка кетъринг „Средец”.

За целта ще бъде преобразува кухнята на Дом за деца лишени от родителска грижа в кухня-майка кетъринг „Средец”.Таксите на храната по възраст ще са 2,20лв, за деца от 10 м. до 3 г. дневна такса, 2.20лв. – за деца от 3 г. до 7 г. дневна такса и за деца от 7 г. до 18г. дневна такса – 2.50 лв.

„Хубаво е, че през тази година общинското ръководство ще вложи   сили и средства в едно добро начинание. Ще положим усилия за създаването на кухня, която да бъде с съвременно оборудване и да отговаря на всички изисквания. Откриването на кухнята майка ще даде на родителите възможност да осигурят на децата си топла, вкусна и здравословна храна. Грижата за децата в Средец е приоритет.” коментира кметът Иван Жабов

Персоналът извършващ услугата ще бъде управител и медицински специалист, домакин, двама готвачи и един работник кухня /хигиенист/. Кухнята ще работи съгласно с всички нормативни изисквания, ще има необходимите помещения и оборудване.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук