12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бургас ще угасне днес

Община Бургас за поредна година подкрепя инициативата на Международната природозащитна организация WWF и ще се включи в световната кампания „Часът на Земята”.

Ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на Общината и всички общински обекти на 31 март /събота/ от 20.30 до 21.30 ч. Уличното осветление ще продължи да работи от съображения за сигурност.

От общината призовават всички жители на Бургас също да подкрепят петото издание на „Часът на Земята“.

Нека покажем, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живеем!

 

Започнала като кампания, приканваща жителите на Сидни, Австралия, да угасят осветлението за един час, днес „Часът на Земята“ е една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

В България посланици на „Часът на Земята 2012“ са актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов.

Тази година инициативата използва видео платформа в YouTube, за да вдъхнови хората да споделят своите лични предизвикателства към целия свят, като зададат въпроса „Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук