14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

В събота може да си осиновите куче- до Пантеона

В събота, 27 април, до Пантеона в Морската градина се проведе поредното издание на осиновителната кампания под мотото „Ще те обичам – само ме вземи“.

Нейни организатори са Община Бургас и СНЦ „Спаси приятел“. Формулата с извеждането на животни от местния приют и показването им в градска паркова среда, продължава да работи перфектно.

За първи път освен възрастни кучета пред бургазлии бяха представени 4 палета на по 2 месеца. За радост, отново се намериха любящи стопани и две от тях вече не са бездомни, както и няколко от по-големите. Новите собственици получиха чипирани, обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани срещу бяс домашни любимци. Всички осиновени кучета бяха надлежно регистрирани и декларирани, бяха им издадени ветеринарномедицински паспорти.

Бургазлии за пореден път доказаха, че тук проблем с бездомните кучета няма и заради тяхната съпричастност. Като резултат от кампанията бяха дарени 18 кг. Храна /гранули/ и събрани 167,80 лв.

Община Бургас благодари на всички бургазлии, които се включиха и направиха дарение за бездомничетата на Бургас, за тяхната активност и милосърдие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук