23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

В Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ тестват нагласите на кандидат-студентите с анкети

Консултации за определяне на професионалната ориентация ще бъдат организирани за кандидат-студентите, които ще посетят Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас в деня на отворени влати – 25 март.  Подготвени от преподаватели и психолози въпросници ще позволят на младите хора, които още не са избрали специалност или имат колебания в ориентацията си, да направят най-добрия избор за продължаване на образованието си.

Бъдещите студенти, техните родители, граждани, ще могат да разгледат Факултета по технически науки, Факултета по природни науки, Факултета по обществени науки, Факултета по обществено здраве и здравни грижи, както и Колежа по туризъм, Техническия колеж и Медицинския колеж. На разположение на посетителите на университета ще бъдат учебните зали и лабораториите на университета. Желаещите да научат повече за учебните програми, начина на провеждане на занятията, практическите умения, които се добиват след курса на обучение, както и възможностите за реализация могат да задават въпроси на преподавателите от различните специалносит, които ще бъдат на тяхно разположение.

В момента все още тече записването за предварителните изпити, които могат да превърнат учениците в студенти още преди абитуриентския бал. Крайният срок за подаване на документи е 6 април. Изключение прави Колежът по туризъм, където записването за предварителни изпити става от 20 март до 20 април.

Три са датите на препитването, което ще даде ориентация на младите хора, решили да продължат обучението си в някоя от 36-те бакалавърски програми на университета. На 8 април са изпитите по български език и химия. Ден по-късно – на 9 април са предварителните изпити по Математика и биология.  Биологията е вход за специалностите  „Помощник-фармацевт”, „Рехабилитатор”, „Медицинска сестра”, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Здравен мениджмънт”. Тестът за прием в Колежа по туризъм е на 22 април.

В рамките на кандидат-студентската кампания университетът провежда кандидат-студентски курсове по български език. Началните дати са 24 март и 1 юли.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук