16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

В Царево събират данъци принудително

 По примера на държавата община Царево започна кампания по принудително събиране на дължимите публични вземания с размер над 1000 лв. По разпореждане на кмета Петко Арнаудов общинската служба „Местни данъци и такси“ е съставила списък на всички фирми , които дължат към 31.12.2008 г. такса „Битови отпадъци“ над 1000 лв. Така например за град Царево списъкът включва 34 данъчни субекта, за Ахтопол – 10. Най-много са длъжниците в Лозенец – 37.

 Най-голямата дължима сума за такса „Битови отпадъци“ е над 300 хил.лв., а за данък „Недвижими имоти“ – 36 хил. лв. Списъкът с длъжниците ще бъде публикуван на интернет-страницата на общината, а актовете за установяване на публични вземания ще се предадат на частен съдебен изпълнител и на Агенцията за държавни вземания. За всички длъжници над хиляда лв. „МДТ“ -Царево е започнала процедура по принудително събиране на задълженията по ДОПК. От тази година данъчната служба в Царево е назначила нов инспектор, който ще извършва проверки и ревизии по Закона за местните данъци и такси за недекларирани движими и недвижими имоти на територията на общината, за внасяне на туристическата такса, за облагане на дейности с патентен данък и др.

Според кмета в период на глобална финансова криза , за да се запази добрият темп на развитие на общината, е необходима данъчна дисциплина. Община Царево беше от първите общини, която започна собствено събиране на местни данъци и такси и в първата година имаше най-висока събираемост спрямо предходната година в национален мащаб.sarevo.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук